Overige diensten en informatie praktijk

Eerste Hulp  

Voor Eerste Hulp (open wonden, verbrandingen, vremoeden van een breuk enz.) kunt u altijd direct terecht. Als u vooraf belt of laat bellen houden wij rekening met uw komst.

Inleveren urine en kweekmaterialen voor  9.30u

Wij verzoeken u om urine en kweekmaterialen liefst voor 9:30 uur bij de assistente in te leveren. Wij kunnen dit dan onderzoeken en indien nodig dezelfde ochtend met de bode van het laboratorium meegeven.

Woensdagochtend assistenten-inloop voor suiker/bloeddruk

Elke woensdagochtend tussen 8:00 en 8:45 uur kunt u zonder afspraak bij de assistente uw bloeddruk laten meten of uw nuchtere suiker laten bepalen.

Wrattenspreekuur

Iedere donderdag van 15.30u tot 16.00u is er een wrattenspreekuur, dit geldt alleen voor hand- en voetwratten. Meldt u zich vooraf wel bij de assistente.

Diagnostisch onderzoek in de praktijk

In deze praktijk verrichten wij, op indicatie, een longfunctietest of wordt een hartfimpje (ECG) gemaakt. Ook beschikken wij over de mogelijkheid om foto’s van huidafwijkingen via beveiligde verbinding voor te leggen aan een dermatoloog van TerGooi Ziekenhuizen (teledermatologie).

POH GGZ

Mevrouw J. Koopman en mevrouw C. Joseph zijn bij ons werkzaam als Praktijkondersteuner GGZ.  Zij zijn zeer ervaren en houden meermaals per week spreekuur in onze praktijk voor mensen met psychische klachten, na verwijzing door onze huisartsen.  Deze functie valt onder de huisartsenzorg en kost u dan ook geen eigen bijdrage. Mevrouw Joseph heeft daarnaast nog een aandachtsgebied jeugd, zie ook het stuk over onze samenwerking met gemeente Wijdemeren.

Stoppen met roken

Ook voor stoppen met roken kunt u bij ons terecht voor professionele ondersteuning door onze assistentes, die hier een specifieke opleiding voor hebben gevolgd.

Polyfarmacie

Regelmatig checken wij medicatie met de apotheek bij patiënten die meer dan 5 soorten medicatie gebruiken of bij ouderen (polyfarmacie-overleg). Indien nodig wordt de medicatie in overleg met u aangepast.

Verhuizing

Als u bent verhuisd, is het erg belangrijk dat u uw nieuwe adres aan ons doorgeeft. Het is van groot belang dat wij uw gegevens goed in ons systeem hebben. Bij verhuizing buiten ons werkgebied (zie verderop bij werkgebied) is het verstandig om een andere huisarts te zoeken, we kunnen dan met u bespreken hoe dat verder geregeld kan worden.

Rijbewijskeuring bij eigen huisarts

Het is tegen de richtlijnen van artsen-organisatie KNMG dat een huisarts bij zijn eigen patiënten een rijbewijskeuring doet. De reden daarvoor is dat een behandelende arts volgens de KNMG niet objectief kan oordelen vanwege de vertrouwensrelatie tussen arts en patiënt. U kunt bij de assistente een lijst met adressen krijgen, waar dit wel mogelijk is. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Privacyreglement 

Deze praktijk hanteert een privacyreglement waarin wij aangeven hoe wij omgaan met uw medische gegevens.
Lees verder

Een andere huisarts kiezen

Deze folder kan u helpen bij het in- of uitschrijven in onze praktijk:

Download de folder

Praktijkgebied

Om onze bereikbaarheid in patientenzorg, ook in spoedeisende situaties, te waarborgen houden wij ons aan de grenzen van ons praktijkgebied. Voor een kaart van ons praktijkgebied  klik hier

wachtkamer

Belangrijke informatie

TELEFOON

PRAKTIJK: 035-6561616
SPOED: 035-6561616 keuze 1
AVOND/NACHT/WEEKEND 088 – 130 96 00

Adres

Hoflaan 1
1241 XL Kortenhoef

Opbeltijden

Elke werkdag van 8:00 uur tot 17:00 uur. Voor spoed toets 1, voor de assistente toets 3.

Telefonisch overleg met de huisarts

Geef (liefst vóór 10.30 uur) uw telefoonnummer door aan de assistente, de huisarts belt u dezelfde dag terug (niet voor urgente klachten).

Herhaalrecepten

Via onderstaande knop of de herhaalreceptenlijn: 035-6563387

herhaalreceptbutton

Praktijkfolder

Alle informatie over onze praktijk kunt u ook lezen in onze praktijkfolder. U kunt de folder downloaden naar uw computer om bijvoorbeeld uit te printen. De folder is gemaakt in PDF formaat. Om te folder te bekijken heeft u Adobe Acrobat nodig.

praktijkfolderbutton1

 

Privacyreglement

Privacyreglement Huisartsen Hoflaan downloaden (MS-Word)

Onze praktijk is geaccrediteerd door het Nederlands Huisartsen Genootschap

NHG logo

 

Zoek in de website